Over WordPress

WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is WordPress uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web.

Alles wat je hier ziet, van documentatie tot de code, is gemaakt door en voor de WordPress gebruikers. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling hiervan. Dit betekent ook dat iedereen vrij is om het te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commercieële doeleinden, WordPress is en blijft gratis.

Over WordPress.org

Op deze site en op wordpress.org kan je een software script met de titel WordPress downloaden. Je hebt hiervoor een webhost nodig die voldoet aan de minimale vereisten om WordPress te kunnen draaien. WordPress is volledig bewerkbaar en kan bijna voor alles gebruikt worden op het gebied van publiceren op het web (weblog, CMS etc.). Ook biedt WordPress de service WordPress.com aan, hier kun je in een paar muisklikken een volledig op WordPress gebaseert weblog beginnen, maar het is minder flexibel dan dat je WordPress zelf download en installeert.

Een klein beetje geschiedenis..

WordPress is geboren uit een wens om een publicatie systeem te maken die gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder GPL licensie valt. De eerste versies werden uitgebracht onder de naam b2/cafelog, daarna werd besloten om door te gaan onder de naam WordPress. Tegenwoordig is WordPress een rijp en stabiel product. We hopen dat onze software zich onderscheid van andere en samen met de gebruikers te werken aan de ontwikkeling van WordPress.

2005 was voor WordPress een spannend jaar, WordPress 1.5 zag het levenslicht en is meer dan 900.000 gedownloaded. Ook WordPress.com werd gelanceerd om het gebruik van WordPress verder te bevorderen. Aan het eind van 2005 bracht WordPress versie 2.0 uit.

Hoofd ontwikkelaars

Bijdragende ontwikkelaars

Documentatie en ondersteuning

Ontwikkelaars Emeriti

En…